Вики Радева зае трето място на Републиканското първенство за жени по шахмат. Това е първи медал при жените за Вики и, убедени сме, няма да е последен! Но сега голямата цел тази година е спечелване на Световната титла в Уругвай. На награждаването в Плевен Вики бе наградена от олимпийската ни шампионка по троен скок Тереза Маринова.

Това е един сериозен успех на талантливата 15-годишна шахматистка от Пловдив Виктория Радева, която показва огромно израстване. За сегашните и бъдещи успехи Вики разчита много и на помощта на гросмайстор Александър Делчев, с когото работи повече от година. Ученичката от НТГ „Васил Левски“ може да съжалява, че не постигна по-добър успех, тъй като допусна само една загуба от шампионката Салимова, а тази партия Вики сама си я определи като най-лошата й партия през последните 5 г.

С този успех Радева показа, че трудно някоя жена от България може да я победи. Освен това Вики държи и един своебразен рекорд в юношеския шахмат - 7 поредни шампионски титли по класически шах - нещо, което не е постигал никой млад шахматист досега. А заедно с титлите й по ускорен шах и блиц - стават над 20 републикански титли.