Дълговете и развалянето на концесията на стадион "Христо Ботев" са проблемите, които Ботев (Пловдив) трябва да реши, за да може нов собственик да поеме клуба. Това обяви презиaдентът на "жълто-черните" Ангел Палийски пред феновете на тима. Той се срещна с тях, за да ги уведоми за ситуацията след напускането на Георги Самуилов. 

"Чак след като се решат тези проблеми, ще могат да се проведат преговорите с фирмите, които имат интерес да поемат издръжката на клуба. Проблемът с концесията на стадион "Христо Ботев" е, че в случай на нейното разваляне клубът дължи неустойка на Община Пловдив. Точно това бе причината и за напускането на Самуилов. В момента в Ботев всичко е платено, финансовото положение е стабилно и всичко е спокойно", увери Ангел Палийски, цитиран от „Тема спорт”.

Той коментира и дълговете, които според запознати са около 12 милиона лева. "Да уточним - това не са дългове. Това са междуфирмени задължения. Има разлика с дългове към институции и така нататък. Тоест, тук имаме възможности за преговори, за разбиране с фирмите кредитори", посочи той. Въпросните задължения са към фирми, свързани с бивши собственици на клуба. Палийски потвърди, че са водени разговори с големи компании, включително чуждестранни, които да помагат на Ботев, но на този етап няма нищо конкретно. А интересът на инвеститори към клуба ще стане по-сериозен едва след като се разрешат проблемите със задълженията и концесията.

От клуба на привържениците на Ботев пък обещаха сериозна подкрепа на тима срещу Дунав. феновете искат да сплотят редиците, още повече че след оттеглянето на собственика Георги Самуилов, отново ще се наложи клубът да свива бюджета.

"Приятели, несъмнено се намираме в много труден период за нашия вековен клуб. Далеч от своя дом, неясноти и проблеми в ръководството, разединение и отлив при феновете. При последните ни домакински мачове базата ни остава полупразна. Ако има нещо, което прави Ботев велик - това са неговите привърженици. Крайно време е да бъдем там, където е истинското ни място, а именно по трибуните. Там, където можем да изразим своя глас, своето мнение. Там, където можем да дадем криле на своите футболисти. Там, където можем да печелим битки заедно, рамо до рамо! Приятели, нека подкрепим отбора в мача срещу Дунав! Да го направим въпреки всичко и всички, както само ние можем!", се казва в призива.