Отборите на Локомотив (Пловдив) и Нефтохимик поделиха точката в първия двубой от днешната програма на 21-ия кръг. В сблъсъка си от Първа лига под тепетата двата тима предложиха изключително скучни първи 45 минути и далеч по-интересни втори. За съжаление на феновете по трибуните на "Локомотив" обаче, чистите голови положения отстъпиха място на здравата битка. Множеството физически единоборства доведоха до седем жълти и един червен картон, показан на Иван Горанов в 82-ата минута. Терена пък контузен още в средата на второто полувреме напусна нападателят на Нефтохимик Венцислав Христов. 


С поделената точка шампионът на България за 2004 година запази четвъртата си позиция в класирането, като в момента има 34 точки на сметката си - с две повече от петия Черно море. И ако равенството е разочароващо за "черно-белите" и техния старши треньор Едуард Ераносян, то със сигурност в лагера на "шейховете" са доволни. След трите точки срещу Монтана и отмъкнатата точка под тепетата днес, те вече имат 19 в актива си и поне за няколко часа се изкачат до 12-о място, измествайки оттам Локомотив (Горна Оряховица).

Чистите голови положения през първите 45 минути липсваха, а продукцията, която възпитаниците на Едуард Ераносян и Христо Янев предложиха - постна. Двата отбора се хвърлиха в здрава битка в центъра на терена, като в повечето случаи стигаха до възможност за удар от далечна дистанция. Единствената по-сериозна такава дойде още в самото начало - в 5-ата минута, когато голмайсторът на Нефтохимик Венцислав Христов получи топката няколко метра пред наказателното поле и веднага стреля. След изстрела му обаче топката мина встрани от десния страничен стълб на Ясин Ел Харуби. 

В останалото време реални възможности за гол нямаше, а ситуацията пред старши треньора на гостите Христо Янев допълнително се усложни, след като Венци Христов получи контузия и напусна терена принудително в 28-ата минута.

За разлика от скучното първо полувреме началото на второто бе повече от обещаващо. Първо завърналият се на терена Александър Тунчев уцели напречната греда след центриране на резервата отляво, а миг след това, при една контраатака, дойде и първата най-чиста голова ситуация в двубоя. 

Заменилият контузения Христов Емануил Манев изскочи от дълбочина и се озова очи в очи с Ел Харуби, но стреля право в тялото му. Топката се отби и попадна право на главата на Георги Вълчев, който я насочи обратно към вратата, но мароканският национал отново спаси. Секунди след това отново вратарят на “черно-белите” бе главно действащо лице. Първоначално Ясин не се намеси по най-убедителния начин след удар на Галин Иванов от пряк свободен, след което му се наложи да демонстрира рефлекс да избие удара с глава на Николай Дюлгеров.

В последния четвърт час двата отбора вдигнаха оборотите, но освен да се повиши напрежението на терена, нищо по-интересно не се случи. В 82-ата минута пък включилият се в предни позиции Ангел Грънчов изпревари Иван Горанов за една топка, след което бе фаулиран. Юношата на Левски вече имаше един жълт картон и след като главният арбитър Ангел Баялцалиев му вдигна втори такъв, напусна терена. Времето обаче не стигна за Локомотив, за да се възползва от численото си предимство и в крайна сметка подели точката с Нефтохимик.

Първа професионална лига, 21-ви кръг:

Локомотив (Пловдив) - Нефтохимик 0:0