Отборът на Дунав нанесе звучен шамар по амбициите на Ботев (Пловдив) за място в Топ 6. Тимът от Русе спечели с 2:0 гостуването си в Коматево, като по този начин затвърди шестата си позиция в класирането. Дунав увеличи на четири точки и аванса си пред “канарчетата”.

В герой за водения от Веселин Великов отбор пък се превърна привлеченият тази зима Бирсент Карагерен, който реализира и двата гола (45’ и 69’). За бившия футболист на градския съперник на Ботев - Локомотив, бе изключително удоволствие да донесе трите точки на своя нов клуб точно в дома на “жълто-черните”. На другия полюс пък бе възстановилият се след тежка травма Лъчезар Балтанов. Капитанът на Ботев пропусна дузпа в средата на първата част, което се оказа повратен момент в срещата, пише sportal.bg.

С успеха завърналият се сред професионалистите Дунав събра 31 точки в актива си и поне временно се доближи само на точка до петия Черно море и на две до четвъртия Локомотив (Пловдив). “Канарчетата” пък остават седми с 27 пункта в актива си.