Валери Божинов си намери нов отбор. Бившият национал преминава в китайския втородивизионен "Мейджоу Хака". Там нападателят ще играе срещу 1 млн. евро на година. 

Любопитното е, че той ще има процент от продажбата на фланелки със своето име и други бонуси, което може значително да увеличи приходите му, особено ако започне да бележи за новия си отбор.

Божинов подписа договора си с амбициозния азиатски тим в Амстердам. Контрактът му е за един сезон, с опция за удължаване с още един.

"Мейджоу" ще бъде 12-ият клуб в кариерата на българина. 

За последно Валери носи екипа на сръбски гранд "Партизан", където прекара година и половина. Божинов пристигна в Белград със свободен трансфер през лятото на 2015 г. През този период той спечели Купата на страната, което беше първи трофей в кариерата му.

Българският нападател се разписа 25 пъти в 67 мача с "черно-бялата" фланелка, преди да разтрогне с клуба в края на миналата седмица.

Китай е шестта държава, в която ще играе Божинов. Преди това той риташе в Италия, Англия, Португалия, България и Сърбия.

Интересното е, че "Хака" се подвизава във второто ниво на китайската футболна пирамида и е завършил на 12-то място през миналия сезон. В същото ниво Ясен Петров пък стана треньор преди два месеца. Там са още Свен-Йоран Ериксон, който взе Валери в "Манчестър Сити", както и бившият му наставник в "Ювентус" Чиро Ферара. Голмайстор на втория ешалон е бившият бразилски национал Луиш Фабиано.