Отборът на Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 като гост Верея в последния от мач първия пролетен кръг на Първа лига. Успехът дойде буквално в последните секунди на срещата, когато резервата Парвизджон Умарбаев донесе победата с късен гол. Срещата на “Трейс Арена” в Стара Загора бе изпълнена с много борба по терена и малко чисти положения за гол. Все пак гостите бяха по-актвиният тим през по-голямата част от срещата и по-скоро логично ликуваха при последния съдийски сигнал.

Домакините можеха да открият резултата в 28-ата минута, когато при едно центриране от корнер Владимир Зафиров стреля с глава, но от голлинията Иван Горанов изби. В 40-ата минута гостите удариха греда. При една многоходова атака топката стигна до Дани Кики, който стреля. Иван Караджов обаче успя да пипне топката с пръсти, за да я отклони в страничния стълб, съобщава Спортал.бг

В 62-ата минута гол за домакините бе отменен. Педро Еуженио центрира към Елиаш да Силва, който прати топката в мрежата, но страничният съдия правилно вдигна флага за засада.

Когато по всичко личеше, че таблото ще остане да свети с две нули, Локо нанесе своя удар. Ветеранът Мартин Камбуров центрира отлично от лявото крило към Умарбаев и таджикът вкара с глава.

По този начин “смърфовете” се изкачиха на четвърта позиция в шампионата. Пловдивчани събраха 33 точки и изпревариха Черно море. Верея от своя страна остава с 23 точки на девета позиция.