Собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски явно е човек, който може да се похвали с отлични контакти с видни хора от цял свят. Един от най-близките приятели на Крушарски – д-р Абдулах Алмандоос, оглави Регионалната асоциация на Световната метеорологична организация (WMO) за Азия. Той бе избран единодушно на шефския пост на континента Азия на конгрес в Абу Даби (ОАЕ), на който като гост присъства и босът на „черно-белите“ от Пловдив. Основният бизнес на Крушарски – производството на ракети против градушка, е свързан с метеорологията и именно покрай работата са успели да се сприятелят с д-р Алмандоос, пише в. „Труд“.

„Новият президент на WMO за Asia е много добър мой приятел. Дори той казва, че ми е като брат“, твърди Крушарски, който по време на посещението си в Емирствата не е пропуснал да посети и един от най-красивите стадиони на планетата – този на местния клуб „Ал Джазира“. Бизнесменът от село Говедарци връща визита на д-р Абдулах Алмандоос, който му гостува в България миналото лято и дори изгледа мача на Локо (Пд) с Левски (Сф) на „Лаута“ на 7 август 2016 г., завършил 2:2.

Крушарски отрече категорично спекулациите, че не е плащал заплати на футболистите на Локо (Пд) от 3 месеца и има опасност някои от тях начело с националния вратар на Мароко Ясин Ел Харуби да си тръгнат като свободни агенти още преди началото на пролетния полусезон в Първа професионална лига. Босът призна, че изплащането на последното дължимо месечно възнаграждение е забавено с 10-ина дни заради постоянните му бизнес командировки в чужбина, но още до края на тази седмица ще се разплати с всички на „Лаута“.