Григор Димитров се окичи със шампионска титла в България! Той спечели турнира Sofia Open, побеждавайки на финала белгиецът Давид Гофен, който е 11-ти в света. Срещата завърши с резултат 7:5, 6:4. 

Григор водеше с 5:1 гейма във втория сет и се сдоби със солидна преднина - три шампионски точки. Гофен обаче се мобилизира. Спечели следващите пет разигравания и върна един от пробивите. Последва сервис гейм на белгиеца, който той също спечели. Не само това - Гофен върна и втория пробив на Димитров, с което резултатът във втория гейм стана 5:4. 

Последва триумф - в следващия сервис гейм на Гофен българинът си осигури сериозна преднина. Една грешка на белгиеца сложи край на срещата и победа за Григор.

Това е шеста титла от ATP турнир за българина и негова първа на родна земя. От утре Гришо ще заеме 12-тата позиция в световната ранглиста.

В началото на годината той спечели титлата в Бризбън. След това достигна до полуфинал на Откритото първенство в Австралия, където отстъпи на Рафаел Надал в зрелищен мач.

Вижте как залата избухна при триумфа на Григор ТУК