Тенисистът Григор Димитров влиза в битка за първата си титла на родна земя. Гришо се изправя срещу Давид Гофен във финала на турнира Sofia Open. Срещата се играе в столичната зала "Арена Армеец". Хасковлията ще се бори за шеста титла в кариерата си от общо 11 финала на турнири на ATP.

Българинът от утре ще е 12-и в световната ранглиста. Той е в много добра форма от началото на сезона. Спечели титлата в Бризбън, след това достигна до полуфинал на Откритото първенство в Австралия. Там обаче загуби от Рафаел Надал в един наистина епичен мач. 

Турнирът в София е от клас ATP 250. Това е второто издание на Sofia Open. Димитров за пръв път участва на него. Той е поставен под номер 3. По пътя към финала той победи Йежи Янович (Полша), Виктор Троицки (Сърбия) и Николоз Басилашвили (Грузия).

Последното предизвикателство е Давид Гофен. Той е 11-и в световната ранглиста. За последно той и Григор се срещнаха в 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия, където българинът спечели с 6:3, 6:2, 6:4.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК!