Днес е поредният ден, в който цяла България ще впери поглед в голямата ни спортна звезда Григор Димитров. Българският тенисист се изправя срещу Николоз Басилашвили в среща от полуфиналите на София Оупън. Двубоят в "Арена Армеец" ще започне около 18:00 часа

Страхотната форма на Гришо от началото на годината и огромната подкрепа на българската публика го правят абсолютен фаворит в срещата. Всичко друго освен категорична победа пък, ще се счита за голяма изненада.

Срещу себе си първата ни ракета има един непознат съперник, който, освободен от всякакво напрежение, ще се опита да развали настроението на хилядите в "Арена Армеец" и на милионите българи пред малките екрани. 

Николоз Басилашвили, срещу когото Димитров няма мач до този момент, прави фурор в София. Във втория кръг от надпреварата той отстрани топ поставения Доминик Тийм и поднесе най-голямата сензация в турнира до момента. С убедителното си представяне на София Оупън грузинецът ще скочи с около 20 места в ранглистата и ще подобри най-доброто си класиране от есента на 2015 година, когато е 86-и.