Трескава подготовка и организация за баскетболния турнир „Купа България“ тече в момента. Това съобщиха днес по време на пресконференция Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, президентът на баскетболния отбор "Академик Бултекс 99" Васил Врачев, и старши треньорът на отбора Асен Николов.

Турнирът ще се проведе от 16 до 19 февруари в многофункционална спортна зала „Колодрум“, а 8 български отбора ще премерят сили.

„Не сме и мислили преди година и половина, че ще сме втори в класирането. Надявам се да има повече зрители в залата, да присъстват и повече студенти от университетите в града“, сподели Васил Врачев. Според треньора Асен Николов зала „Колодрума“ е на ниво, а отборът вече е провел и първата си тренировка там без забележки. „Най-важният и отговорен за нас мач е – този на четвърт финала, защото ще знаем дали ще останем до края,“ уточни той.

Цената на билетите за ученици с предварителна заявка е 1 лева, на каса – 2 лева, за студенти и пенсионери – 2 лева, за четвъртфиналите – 5 лева, а за полуфиналите и финалите – 7 лева. За 19 лева желаещите могат да закупят карта за всичките 8 мача.

Преди големите срещи в четвъртък и петък от 13.30 часа ще се проведат и два детски мача на кадетите на „Академик Бултекс 99“ с отборите „Делфин“ и „Пловдив баскет“.

Официалното откриване на турнира е на 16 февруари от 19.00 часа, а организаторите са подготвили много приятни изненади за публиката.