Кристиано Роналдо спаси над 80 бездомни кучета, дарявайки на приют фланелка с автограф. Благородният жест на звездата на "Реал" Мадрид ще предотврати фалита на съоражението, намиращо се в родната му Португалия. 

Тениската ще бъда продадена на търг, а спечелените средства ще бъдат използвани за подобряване на условията в приюта, съобщава британското издание "Мирър", предаде bTV. "Все още не можем да повярваме. Благодаря на Роналдо от сърце. Това е един прост, но изключително важен жест", заяви собственичката Лилиана Сантос пред португалските медии.

Роналдо непрекъснато прави дарения за различни благотворителни каузи. 32-годишният нападател се раздели със сумата от почти 6 млн. евро. Той дари парите за възстановяване на пораженията от земетресението в Непал. Трусът бе с магнитуд 7,8 и отне над 8800 животи.

"Баща ми винаги е казвал, че ако помагаш на другите хора, Бог ще те възнагради двойно. И това наистина се случва. Когато помагам, Господ помага на мен", сподели Кристиано след като получи наградата на Dosomething.org през 2013 г. за спортист, дарил най-много средства за благотворителност.