Българският футболист Димитър Бербатов сериозно обмисля възможността да се оттегли от футбола. Това съобщи журналистът от Би Би Си Саймън Стоун. Като причина за това той изтъкна натоварванията, които тялото на Бербатов ще трябва да изтърпи при нов сезон в професионалния футбол.

Освен това навършилият преди седмица 36 години нападател не успя да си намери нов отбор през последните два трансферни прозореца, въпреки че е свободен агент. Все пак той може да подпише с всеки отбор по всяко едно време. В последния ден от януарския трансферен период за пореден път се появиха слухове, че благоевградчанинът ще подпише с английски отбор. Отделно от това, китайските и американските клубове, които привличат много футболисти към края на кариерата им, все още не са приключили със сделките.

Агентът на Бербатов Емил Данчев обаче скоростно опроверга информациите, че нападателят обмисля да се "пенсионира". Импресариото се включи директно в ефира на Гонг, за да опровергае британския журналист Саймън Стоун, който се позоваваше на собствени източници за тези свои твърдения.

"Това е пълна спекулация. На Бербатов му се играе още. Разглеждаме непрекъснато варианти за трансфер. Изобщо не е обсъждана темата за неговото пенсиониране", сподели Данчев. Българският нападател е без отбор от юни миналата година, когато си тръгна от гръцкия ПАОК.