Боксьорът Владимир Кличко открито заяви, че си мечтае отново да се окичи със световната титла по бокс в тежка категория. Ако това се случи, тя ще е неговата трета в кариерата.

Украинецът твърди, че се намира в отлична форма и се надява да победи Антъни Джошуа на срещата им, която ще се състои на 29 април тази година.

"Да излизам в пенсия? Не знам кога ще се случи това. Може да стане във всеки един момент, когато почувствам, че не ми стига мотивация. За момента чувствам, че се намирам в отлична форма. Джошуа сега е най-добрият боксьор в тежка категория, той е млад, амбициозен, носител на титлата. Аз обаче съм сигурен, че ще мога да го надиграя, дори и да съм гост", казва Кличко.

"2016 г. за мен не беше лесна. Исках да си върна пояса и да отмъстя на Фюри за поражението, но той два пъти се покри за среща с мен. За първи път в 26-годишната ми кариера нито веднъж не излязох на ринга, но затова пък имах време за анализ и възстановяване. Моят предстоящ бой с Джошуа е цел, за която живея и горя. Искам да стана световен шампион за трети път и да завоювам пояс", обясни бившият шампион.