Серина Уилямс надделя над собствената си сестра Винъс, за да напише нова страница в кариерата си и историята на тениса. 35-годишната американка вече е тенисистката с най-много титли на сингъл от "Големия шлем" в "Оупън ерата" на аристократичния спорт (след 1968 година).

Уилямс срази с 6:4, 6:4 на финала на Australian Open по-голямата си сестра Винъс. Така тя вече има 23 титли на сингъл от "Големия шлем" - с една повече от легендарната германка Щефи Граф. Поставената под №2 в схемата Серина се доближи и само на една титла от рекордните 24 за всички времена на австралийката Маргарет Корт, пише sportal.bg.

Серина е най-възрастната шампионка в турнирите от "Шлема" в Откритата ера и от 29 финала в в мейджър състезанията има само 6 поражения. Тя вече има 7 титли на Australian Open. На "Ролан Гарос" е триумфирала 3 пъти, на "Уимбълдън" е 7-кратна шампионка, а на US Open има 6 трофея.

Серина има и 14 титли от "Големия шлем" на двойки, спечелени в тандем със сестра й Винъс. Има и 2 титли на смесени двойки, което прави общо 39 трофея от "Големия шлем". Към всичко това трябва да добавим и 5 титли на Шампионата на WTA, 4 златни олимпийски медала (1 на сингъл и 3 на двойки) и триумф на неофициалното световно отборно първенство за жени със САЩ през 1999 година. В кариерата си Серина вече има общо 72 титли на сингъл.

След победата си днес по-малката от сестрите Уилямс има още един повод да празнува. Тя се върна на първото място в световната ранглиста, измествайки от него германката Анжелик Кербер.