Женският волейболен клуб на Марица Пловдив ще изиграе днес много важна среща от европейските клубни турнири. Срещата реванш с Ямамай е от 18:30 часа тази вечер в Колодрума. В първия мач италианките победиха и днес Марица трябва да надиграе съперника с 3:0 или с 3:1, за да играе златен гейм.

Маричанки очакват и подкрепата на всички пловдивчани и фенове на волейбола. На трибуните ще ври и кипи и това със сигурност ще е от полза на Марица.

За Марица това ще е шеста среща в евротурнирите за този сезон. Шампионките на България играха четири срещи в Шампионската лига, те победиха на два пъти косовският шампион Дрита с два успеха с по 3:0. Във втория кръг маричанки отпаднаха от турнира след две поражения с по 0:3 от световния клубен шампион Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул). Както и загубата с 1:3 в първата среща срещу Унет Ямамай от 1/16 финалите в турнира за Купата на ЦЕВ.

Италианките стартираха в 1-ия кръг в турнира за Купата на ЦЕВ с два успеха срещу белгийския Гент. Мачовете завършиха 3:1 в Италия и 3:0 в Белгия. Така те достигнаха до мача срещу Марица. Това ще е четвърта среща в евротурнирите за тях този сезон.