Григор Димитров направи обширен анализ на представянето си на корта в последните седмици и по-специално на успеха си в три сета над Ришар Гаске от третия кръг на Аустрелиън Оупън. Най-добрият български тенисист за пореден път сподели, че в момента е изключително уверен в себе си и се наслаждава на играта си.

"Щастлив съм от днешния успех. Радващо е, че се наложих над Гаске в три сета и не трябваше да изразходвам допълнителни сили. За мен значи много това, което направих срещу този класен съперник. Мачът обаче мина и сега трябва да съм концентриран, да продължа в същия дух и да държа нещата под контрол“, заяви Гришо на пресконференцията след срещата, предаде Блиц.

"Усещам, че тялото ми и умът ми са в синхрон. Ако е така, няма как да не се чувстваш добре на корта. Понякога е важно да се откъснеш от всичко. Просто да излезеш с приятели, да се разходите, да правите това, което искате. Освен това трябва да се наслаждаваш на всеки мач така, сякаш ти е последен на този корт. Никога не знаеш какво може да се случи", добави той.

Попитан дали предпочита отново да играе късно в понеделник, той отвърна: „Не съм от онези, които питат „Може ли да ме насрочите за 1 сутринта?". Времето няма значение. Наистина не ме интересува. Не бих се учудил, ако с Денис играем по-рано. Ще се подготвя за това.“