Когато феновете хвърлят предмети към футболния терен, най-често това е обикновено хулиганство. Понякога обаче целта е да бъде отправено гръмко послание. Тази есен например привържениците на "Динамо" Дрезден изразиха по доста радикален начин мнението си за гостуващия отбор на "Лайпциг", който е финансиран от "Ред Бул". От трибуните полетя отрязана глава на бик. Дициплинарната комисия в Германия разследва инцидента цели 6 месеца, а накрая наложи глоба в размер на 40 000 евро. 

Това обаче далеч не е най-странният предмет, озовал се на футболния терен. Свинската глава, с която феновете на "Барселона" "приветстваха" Луиш Фиго на "Камп Ноу", отдавна се е превърнала в класика. А има и още по-лошо...

Граната менте

През 1964 г. по време на мача между "Брентфорд" и "Милоул" привърженици на гостите запращат граната в наказателното поле на съперника. Вратарят на "Брентфорд" Чик Броуди светкавично я хвърля някъде встрани. Намесват се службите за сигурност и се оказва, че гранатата е фалшива. Срещу хулиганите така и не е повдигнато обвинение.

Истинска граната

На 20 септември 2012 г. иранският "Сепахан" приема саудитския "Ал Ахли" в мач от азиатската Шампионска лига. Отношенията между двете страни са доста обтегнати и на трибуните има осезаемо напрежение. От трибуните се посипват не само монети, но и бутилки. Играчите на двата отбора помагат за почистването на терена. Един от предметите, наподобяващ граната, се озовава в ръцете на халфа на домакините Адел Колахай. Футболистът небрежно го хвърля към рекламните пана. Следва експлозия. Гранатата е съвсем истинска и тя избухва на три метра от Колахай, който по чудо остава невредим. Звучи налудничаво, но когато огънят е потушен, мачът продължава.

Стоманена греда

Двубоят между "Аякс" и "Аустрия" в турнира за Купата на УЕФА през 1989 г. е наистина интригуващ. На терена има куп звезди - братята Де Бур, Денис Бергкамп...На пейката в ролята на помощник е Лус ван Гаал. Феновете обаче внасят на стадиона стоманена греда и я хвърлят към терена. Веднага след това конкретният извършител е арестуван, а "Аякс" е дисквалифициран от европейските турнири през следващия сезон.

Секс играчки

Ето така се забавляват феновете в Аржентина. През 2004 г. привържениците на "Бока Хуниорс" набелязват вратаря на "Индепендиенте" Карлос Наваро, когото набеждават за предател. Към него политат десетки стоки от секс магазин. Макар че навсякъде лежат вибратори, двубоят продължава. А когато гостите бележат гол, Наваро се обръща към яростната агитка на "Бока" и я дразни още повече.

Чадър

Испания, 2011 г. Мачът е "Гранада" - "Майорка". От трибуните полита чадър. Мишената е страничният съдия. Попадението е директно - реферът е с разрязана скула, а след минута двубоят е прекратен. Футболистите и собствениците на домакините осъждат хулигана. Той получава забрана да стъпва на стадиона.

Куче

Феновете на испанския "Алмерия" побесняват, след като срещу любимия им отбор е отсъдена дузпа. Те никак не се трогват от факта, че мачът е приятелски. Един от привържениците търпеливо изчаква, докато реферът се приближи, и го замерва с...куче. За щастие няма пострадали. А в Аржентина имаме обратния случай. По терена тича куче и един от футболистите решава да се намеси. Тъй като трибуните са отделени с ограда, играчът опитва да прехвърли животното. Горкото куче не успява да набере достатъчно височина, блъска се в оградата и пада обратно. Виновникът получава червен картон.

Сурова риба

Стотици риби аншоа върху пейката на гостите - феновете на ПАОК печелят точки за оригиналност. Треньорите и играчите на "Олимпиакос" очаквано не желаят да седнат там и се налага мачът да бъде отложен за известно време.

Мотопед

Класическа история от Италия. Тифозите на "Интер" успяват да откраднат мотопед от тези на "Аталанта", вкарват го на стадиона и пробват да го хвърлят към терена. Машината обаче пада на трибуните отдолу. Хулиганите получават доживотна забрана да посещават мачове, а клубът е лишен от домакинства за два мача.

Гумени прасета

Феновете на "Чарлтън" и "Ковънтри" не воюват помежду си, а срещу ръководствата на собствените си клубове. Те се обединяват и обсипват терена със стотици гумени прасета веднага след първия съдийски сигнал.