Григор Димитров вече е в третия кръг на Аустрелиън Оупън, посочва Gong.bg

Корейското предизвикателство, поставено от талантливия Хьон Чунг, се оказа много сложно, но българинът се справи с него и постигна победа в четири сета - 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 за малко над 2 часа и половина игра.

Чунг показа, че в следващите години все повече ще чуваме името му, демонстрирайки огромния си потенциал. В същото време Григор Димитров със сигурност не показа най-доброто, на което е способен, но класата му и огромното желание за победа се оказаха ключът към успеха и мястото в следващия етап на надпреварата.

А там го очаква още по-сложна задача в лицето на Ришар Гаске. Французинът победи категорично Карлос Берлок с 6:1, 6:1, 6:1 и така застана на пътя на Димитров към осминафиналите. До момента Гаске води с 5:1 в двубоите между двамата, но българинът спечели последния им мач.

Към момента Хьон Чунг е №105 в света, но на "Хайсенс Арина" кореецът демонстрира, че мястото му е много по-напред. Прецизната и атакуваща игра на Чунг определено изненада Димитров в началото на мача. Българинът правеше множество грешки и след като спечели първия гейм в двубоя, загуби следващите 6, а с това и първия сет.

За щастие Григор се отърси от шока и започна втората част с пробив, оказал се достатъчен за успеха с 6:4.

В началото на третия сет отново Чунг бе по-добрият на корта, което доведе до 2:0 в негова полза. Димитров обаче моментално върна пробива, след което още един брейк за 4:3 му позволи да стигне до 2:1 в своя полза.

Четвъртият сет премина равностойно, но в крайна сметка класата на Димитров се оказа твърде висока за Чунг. Кореецът върна пробива пасив за 4:4, но Григор взе следващите два гейма, а с това и победата в мача.