Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Бризбън (Авл) след мъжка игра срещу 8-ия в света Доминик Тийм (Ав). Най-добрият български тенисист наложи волята си в изключително оспорван мач, завършил с победа на първата ни ракета с 6:3, 4:6, 6:3.

Точно 2:04 часа продължи битката на нерви между двамата на "Пат Рафтър Арина", в която силите бяха почти изравнени. За това говори и статистиката - 94 спечели точки от Григор срещу 82 за Тийм. Българинът обаче бе непоколебим в решаващите разигравания и направи три пробива от седем възможности. На противоположния полюс бе неговият съперник, който на 14-и пъти стигна до геймбол, но в крайна сметка осъществи само един.


Така Григор Димитров взе реванш за загубата си от Тийм с 5:7, 2:6 на турнира в Акапулко през миналия сезон и записа първа победа срещу тенисист от Топ 10 за 2017 година. За място на финала той ще спори с победителя от мача между миналогодишния шампион и поставен под №1 в основната схема Милош Раонич (Канада) и Рафаел Надал.

TrafficNews.bg