Българската тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на турнира Shenzhen Open в Китай. Това стана факт след трисетов успех над Галина Воскобоева с 6-4 5-7 6-3.

Първата ни ракета обърна решителната част след 0-2 и пет спасени брейкбола в третия гейм, за да преодолее 312-та в света. Срещата започна с пробив за Воскобоева, която поведе с 3:1 в първия сет, въпреки че Цвети успя да върне пробива.

Все пак българката направи пълен обрат от 2:4 до 6:4 и спечели първата част. Вторият сет стартира като първия с пробив за Воскобоева, която отново поведе с 3:1 гейма. Тази част се оказа доста равностойна и Цвети направи пробив за 4:4. Двете спечелиха следващите си подавания, за да се стигне до 5:5 и нов пробив за играещата за Казахстан рускиня, която спечели сета със 7:5 и изравни резултата в срещата. Воскобоева стартира с пробив и в третата решителна част и веднага го затвърди.

Цвети обаче направи пълен обрат до 3:2 в своя полза, а след това направи втори пробив и пак го затвърди за 5:2 гейма. Рускинята върна един гейм, но при свое подаване Пиронкова успя да стигне до победата с 6:3.

Следващата съперничка на 29-годишната пловдивчанка ще бъде спечелилата срещата между Алисън Риск от САЩ и китайката Лин Зу.

Trafficnews.bg