Oтборът на Ботев (Пловдив) е потърсил помощ от един от най-богатите българи, твърди Sportal.bg. Името му се пази в тайна, но наскоро човек от ръководството се е свързал с въпросния бизнесмен с молба да помага за издръжката на клуба. "Канарчетата" изпитват сериозни затруднения с финансирането, тъй като Румен Чандъров се оттегли след поведението на част от феновете. 

Един от най-големите спортни сайтове гръмна и новината, че ръководството на „канарчетата“ е намерило средства за стадион „Христо Ботев“.

Ботев все пак ще поеме глътка въздух в първите дни на Новата години, тъй като тогава Лудогорец ще преведе парите по трансфера на Жоао Пауло . Въпреки това средствата едва ли ще стигнат до лятото. Именно поради тази причина ръководен фактор е положил усилия да намери нов инвеститор, който да помага на Георги Самуилов. На този етап не е ясно дали молбата му ще бъде удовлетворена. Приоритет пред Ботев е изграждането на "Колежа" и затова в Пловдив все по-упорито се говори, че Чандъров се е заел с тази задача, но не го обявява официално. Усилията му обаче са насочени изцяло в тази посока.

Обновена: 

В Генералното ни консулство в Истанбул има сформиран кризисен щаб във връзка с последния акт на насилие в Република Турция. Това съобщи във фейсбук външният ни министър в оставка Даниел Митов. 

По думите му, посланик Надежда Нейнски се намира в болницата в Истанбул, където пострадалата българска гражданка вече е оперирана. Състоянието й засега е стабилно.

Телефонът за връзка с българското Генерално консулство в града е:+ 90 533 383 64 14.

 

Trafficnews.bg