Основният инвеститор в Ботев Георги Самуилов е решил да увеличи парите, които ежемесечно дава за издръжката на клуба. До момента той отделяше по 100 000 лева на месец за „жълто-черните“, но тази сума се очаква да бъде сериозно увеличена от Нова година.

Като сигнал, че има раздвижване в тази посока може да се приеме и вчерашната работна среща на базата в Коматево. На нея президентът Ангел Палийски и треньорът Николай Киров са коментирали какво трябва да се свърши в дните до старта на зимната подготовка. По информация на „Меридиан Мач“, въпреки че парите от Лудогорец за Жоао Пауло ще бъдат преведени в началото на януари, „жълто-черните“ вече могат да предлагат конкретни суми на набелязаните попълнение.

Ситуацията в клуба се променя доста динамично, защото само преди два дни Белия призна, че е в ситуация на изчакване. Малко преди това обаче Иво Димов, който доведе Жоао Пауло в Ботев, анонсира, че след като сделката между неговия клиент и Лудогорец стане факт, той е готов да доведе две крила от Бразилия, които да увеличат атакуващата мощ на „канарчетата“ през пролетта.

От Ботев вече са капарирали 12-дневен лагер турския курорт Алания за края на януари.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg