Пемиерът в оставка Бойко Борисов има ново отличие. Той взе "Златна обувка" за голмайстор №1 на коледния турнир за ветерани в комплекс "Царско село". Централният нападател на "Витоша" (Бистрица) направи хеттрик и даде две асистенции за победата със 7:4 в малкия финал срещу "Левски", пише "Труд“.

Трите гола донесоха на Борисов втори голмайсторски приз в турнира. Но този път за най-добрия реализатор домакинът Стойне Манолов даде и копие на "Златната обувка".

ЦСКА си върна на "Витоша" за загубата с 2:4 в миналогодишния финал. Водени от Любо Пенев, "червените" победиха с 3:1. А в драматичен финал ЦСКА срази дебютанта в турнира"Локомотив" (Пд) с 3:2.

Головете вкараха Пенев, Методи Деянов и Мартин Горанов. В името на успеха "червените" откраднаха и кадър на "Левски". Юношата на "сините" Илиян Симеонов, бивш централен нападател на "Герена", вкара дори един от головете срещу "Витоша".

"Левски" остана четвърти в турнира, но всички признаха, че "сините" използваха по-възрастни свои звезди от останалите. Но пък имаха най-много блясък като имена в лицето на Станимир Стоилов, Емил Велев и Дончо Донев.

Традиционно на коледния турнир се събра елита на футбола ни. БФС бе представен от вицепрезидента Михаил Касабов.

"Червените" ветерани на трибуните водиха Димитър Пенев, Стойчо Младенов и Георги Велинов. Шефско присъствие бе в "синия" лагер в лицето на Станислав Ангелов и Георги Чиликов. Лично собственикът на

"Локомотив" (Пд) Христо Крушарски и най-голямата клубна легенда Христо Бонев аплодираха мачовете.

Премиерът не изчака награждаването и наградата му беше взета от съотборника му Славчо Галев.

"Весели празници и много здраве на всички", каза капитанът на ЦСКА Любо Пенев, след като получи шампионския трофей от домакина Стойне Манолов.

Валентин Михов, бивш президент на БФС и Профилигата, традиционно връчи по 200 лева коледна награда на всички ветерани. От години Михов и шефът на сдружението на легендите Димитър Ларгов радват беловласите бивши футболисти с помощ за празниците.

TrafficNews.bg