Българинът Тихомир Благовестов е ММА боец в Лас Вегас. Известен е като "българският лъв", защото е от Севлиево - родното място и на Дан Колов.

Шампион е в различни бойни спортове и бивш командос от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Като бивша барета има втори дан по полицейска лична защита, има умения в бойно приложна техника, задържане на опасни престъпници и конвоиране на ценни предмети и книжа, разказва bTV.  Борави отлично с всякакви огнестрелни оръжия и е вещ в пиротехниката, алпинизма, парашутизма и водолазното дело. Освен това е парамедик и благотворител - помага на къщата музей на Дан Колов и на боксьора Краси Чолаков за възстановяването му след тежкия инсулт.

Тихомир е благодарен на „втория си баща", както нарича треньора Стоян Саладинов, който го насърчил да се реализира в Америка. Негов мениджър е Ивайло Гоцев, който е мениджър и на Самюел Питър – американския боксьор, който беше победен от Кубрат Пулев в последния му мач в „Арена Армеец”. Да си ММА боец в Щатите е пълноценна кариера и работа, не хоби, както е в България, казва Тихомир.

„Не може да се изхранваш в България с това. В чужбина е малко по-различно - сключват се договори, за да може да си спокоен ти”, признава Тихомир.

В Америка ММА има страшно много почитатели. Тихомир тренира всеки ден, за да поддържа форма. Има треньор по бокс и комплексен треньор по ММА. А как се влиза в тези среди в Америка? „Отиваш в една чужда среда и започваш от нулата - трябва да се доказваш, никой не те познава, не те знае кой си, какво си”, обяснява той.

Доволен е и от парите, които изкарва. В България го чака бременната му съпруга и останалата част от семейството му. Тихомир вижда бъдещето си тук след изтичането на договора му през 2019-а. „Надявам се да се прибера и българският спорт реално да се развива”, пожелава си той.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg