Най-добрата българска състезателка по плуване в последните години Нина Рангелова е взела решение да прекрати състезателната си кариера още преди Олимпиадата в Рио през лятото. Рангелова вчера стартира за последен път в официално състезание по време на Държавното отборно първенство на Спортната палата, след което потвърди намерението си да приключи с плуването като състезател.

"Прекратявам състезателната си кариера с чувство на удовлетворение. Горда съм с постигнатото през изминалите 17 години. Това решение не е отскоро, обмислях отказването си още преди Олимпиадата в Рио. Съжалявам, че не успях да изпълня целта си на Игрите, а именно класиране за полуфинал. Бях подготвена за силни резултати, но точно преди старта на 200 метра свободен стил се разболях и това ми попречи да изпълня целта", каза Нина Рангелова на пресконфенция днес, цитирана от sportal.bg.

Плувец номер 1 на България за 2016 година смята да търси реализация в САЩ. "Работя почасово във фирма за спортна екипировка в Щатите и се надявам сега да получа работа на пълен работен ден. Животът ми остава свързан с плуването, надявам се под някаква форма да помагам на Българска федерация по плувни спортове с моя опит", каза още Рангелова.

Нина Рангелова е родена на 22 октомври 1990 година в Пловдив. Участничка е на три Олимпиади - Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016. Плувала е на рекордните 9 световни първенства, както и на 9 европейски на двата басейна. Национална рекордьорка в 11 дисциплини (5 на голям и 6 на малък басейн).

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg