Над 240 участници се включиха в Международния турнир по свободна борба за купата на „ТРАФИК СЕКЮРИТИ”е в Пловдив. Състезанието се проведе на два тепиха, а съдиите бяха от Българската федерация по борба.

За трета поредна година един от най-добрите състезатели е 18-годишният Ахмед Рамадан. Той си тръгва от турнира с три златни медала.

Как премина турнира  - вижте във видеото: 

„Успявам да победя с много тренировка и подготовка, надявам се да съм първи на републиканските първенства и от там да побеждавам на европейските и световни”, заяви пред TrafficNews.bg 18-годишният състезател Ахмед Рамадан.

„За първа година турнирът е международен – участват състезатели и от Гърция, Молдова, Македония, а от догодина се очакват и от Германия и Франция. Тази година участниците са 242, което говори, че интересът към турнира става все по-голям”, заяви проф. Веселин Маргаритов от ПУ „Паисий Хилендарски”.

Турнирът се проведе в новата спортна зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Той е легитимен и е включен в календара на БФБ.

Най-добрите млади таланти бяха отличени с медали и купи.

Турнирът се провежда за четвърта поредна година и е подкрепен от охранителна компания „ТРАФИК СЕКЮРИТИ” и спортен клуб „Тракиец”. Нито една институция не финансира състезанието, въпреки че това е единствения по рода си турнир по борба, който се провежда в Пловдив. В него участниците са освободени от такси. За тях бяха осигурени безплатна храна и награди, а за посетителите имаше осигурен безплатен вход и паркинг.

TrafficNews.bg