Главният секретар на МВР в периода 2009-2013 година главен комисар Калин Георгиев ще награди участниците в Националния турнир по Окинава карате, който ще се проведе в събота, 17 декември в пловдивската зала „Олимпиада”. Откриването на турнира ще бъде в 10 часа и се очаква да приключи между 16 и 17 часа следобед.

В него ще вземат участие около 100 състезатели. Те ще бъдат разпределени в различни възрастови групи, като най-малките участници ще са на 6-7 години, ще има и ветерани при мъжете и жените, които членуват в клубове от градовете Пловдив, София и Харманли.

Турнирът ще бъде в 4 дисциплини – ката, кумите, оръжия, ще бъдат демонстрирани и техники за самоотбрана.

„Участниците започнаха да се готвят за този турнир от началото на септември и го очакват с голям интерес”, заяви Левон Пакосян - председател на Ямашита Будо Организация България и Академия за бойни изкуства – СуйБуКан – Пловдив.

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, който също е тренирал в пловдивския клуб, лично ще награди най-техничните състезатели на турнира с купи.

Организаторите са предвидили още грамоти и медали за победителите в различните дисциплини.

Националният турнир по Окинава карате се провежда с подкрепата на Българо-Американска кредитна банка в лицето на Цветелина Бориславова.

TrafficNews.bg