Отборите на Локомотив (Пловдив) и Славия изпратиха 2016-а година с равенство под тепетата. В двубой от 19-ия кръг на Първа професионална лига двата тима поделиха точката, след като завършиха при резултат 1:1. “Смърфовете” поведоха още в 9-ата минута с гол на Кирил Котев, а секунди преди края на първата част Божидар Васев записа името си сред голмайсторите след неумела намеса на Ясин Ел Харуби. Със спечелената точка Локомотив събра 30 в актива си и временно запази петата си позиция в класирането. Най-старият столичен клуб пък има 21 точки на сметката си и към момента заема деветото място в таблицата.

Шампионът на България за 2004 година, който се възроди под ръководството на местния любимец Едуард Ераносян, бързо поведе в резултата. След центриране от ъглов удар включилият се в предни позиции централен защитник Кирил Котев се извиси над всички и с глава прати топката зад Антониос Стергиакис. При попадението на бившия национал обаче останаха известни съмнения доколко Дани Кики е в пасивна засада и не пречи на младия гръцки страж. 


Противно на очакванията, след допуснатия гол гостите от София бяха тези, които поставиха под сериозно напрежение противниковия вратар. Футболистите на Владимир Иванов пропуснаха няколко добри възможности да изравнят резултата след пропуски на Николай Димитров и Калоян Кръстев. Пробив отляво на Хичо в 29-ата минута пък завърши с изключителен удар от неудобен ъгъл, който обаче бе отразен вещо от Ясин Ел Харуби. В ответната атака играчите на Едуард Ераносян можеха да удвоят аванса си, но след удар на Димо Бакалов топката срещна напречната греда. 

След множеството възможности за гол пред вратата на “черно-белите” най-старият столичен клуб все пак стигна, макар и по изненадващ начин, до изравнително попадение. В 43-ата минута Божидар Васев бе в прегръдките на съотборниците си, след като мароканският страж на Локомотив се намеси неумело след негов изстрел извън пределите на наказателното поле. 

Четвърт час след подновяването на играта топката стигна до навлезлия отдясно в наказателното поле на Славия Дани Кики. Нападателят добре финтира противников защитник и с техничен удар насочи топката в горния десен ъгъл на Стергиакис. Младият вратар обаче се намеси добре и с върха на пръстите успя да отклони топката дотолкова, че тя за втори път в срещата се отби от напречната греда.

В последните 15 минути играчите на Едуард Ераносян се настаниха трайно в половината на “белите” и поставиха под сериозно напрежение защитата им. До гол обаче така и не се стигна, след като с пропуски се отличиха капитанът Мартин Камбуров, Димо Бакалов и Дани Кики. В рамките на само няколко минути пък Бакалов на два пъти бе фаулиран от Петко Христов и младият защитник преждевременно бе пратен под душовете.

В даденото от Ивайло Стоянов продължение домакините все пак стигнаха до попадение, дело на Дани Кики, но то бе отменено от главния арбитър, след като играчът на “черно-белите” си помогна с ръка при овладяването на топката. От своя страна столичани също се разминаха с две добри възможности да вземат победата, след като в заключителните минути първо резервата Балджийски стреля право в ръцете на Ел Харуби, а след това и Калоян Кръстев не успя да стигне до подадената му на втора греда топка.

Първа професионална лига, 19-и кръг:

Локомотив (Пд) - Славия 1:1
1:0 Котев 9'
1:1 Васев 43'
Източник: Спортал.бг

TrafficNews.bg