Бъдещето на Кубрат Пулев и потенциалната атака на световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория ще зависи пряко от изхода на днешната битка между Антъни Джошуа (Анг) и Ерик Молина (САЩ). Британецът ще защитава за втори път короната на Международната боксова федерация (IBF), която спечели през април след успех над Чарлз Мартин (САЩ).

Очаква се до няколко дни Кобрата да стане официален претендент за въпросния пояс. При успех на Джошуа, веднага ще бъдат започнати преговори за мач. Ако това не се случи от промоутърската компания на Пулев ще натиснат IBF, за да се възползват от правото на задължителна защита срещу официалния претендент.

Има само един вариант Джошуа и неговият промоутър Еди Хърн да избегнат мач с българина още през пролетта. Това може да стане при обединителен мач с някой друг шампион или ако бъде заложен овакантен пояс. Вариантът това да се случи е много сериозен, а противникът на Джошуа ще бъде Владимир Кличко. В тази среща освен титлата на IBF ще бъде заложена вероятно и короната на Световната боксова асоциация.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg