Ботев Пловдив победи старозагорския Верея. Срещата е от 17-ия кръг на Първа професионална лига. Мачът завърши с резултат 2:1. Двубоят в Коматево се игра пред празни трибуни, след като "жълто-черните" изтърпяват наказание, наложено от Дисциплинарната комисия на БФС.

Домакините стигнаха първи до гол в 19-ата минута, когато от бялата точка се разписа капитанът Тодор Неделев, пише sportal.bg. Лидерът на “канарчетата” се реваншира за пропуска си в “Битката за Пловдив” преди две седмици, но отсъдената от главния арбитър Георги Димитров дузпа бе спорна. Повторенията на ситуацията ясно показаха, че защитникът на Верея Илиас Хасани, макар да закача крака на Жоао Пауло, играе с топката и я изчиства. Въпреки недоумението на футболистите в синьо 11-метровият наказателен удар бе факт и играещият под наем от Майнц 05 полузащитник не сгреши.

Четвърт час по-късно “жълто-черните” можеха да удвоят аванса си, но силният удар на бразилския им голмайстор Жоао Пауло бе отразен от Иван Караджов. В 39-ата пък Верея на свой ред можеше да изравни резултата, след като Георги Андонов бе оставен непокрит в наказателното поле. След хубавото центриране на Педро Еужение обаче последвалият удар с глава на опитния нападател бе твърде слаб и за вратаря Георги Георгиев не бе проблем да улови.

Малко след подновяването на играта - в 52-ата минута, “жълто-черните” претендираха за втора дузпа в срещата. И ако в първия случай Димитров пресилено посочи бялата точка, то тук имаше всички основания да отсъди 11-метров наказателен удар, след като топката срещна ръката на Илиас Хасани. Димитров обаче остави играта да продължи.

В 59-ата минута капитанът на Верея Георги Андонов бе много близо да изравни резултата, но само късметът го лиши от това да се разпише. Бившият голмайстор на Берое намери чудесно топката на метър пред наказателното поле и след последвалия удар топката мина на сантиметри встрани от вратата.

Четвърт час преди края, само няколко секунди след като Георги Георгиев се намеси чудесно след удар на Сукуна, “жълто-черните” пресякоха едно подаване на Момчил Цветанов и организираха скоростна контраатака по лявото крило. Капитанът Неделев напредна и изведе перфектно зад защитата Жоао Пауло, който технично преодоля излезлия да го пресрещне Иван Караджов и след това удвои резултата.

Противно на логиката вторият гол не сломи момчетата на Александър Томаш, които само три минути по-късно успяха да намалят след попадение на Момчил Цветанов. Пет минути по-късно Верея получи чудесна възможност да изравни резултата, след като главният арбитър отсъди нова спорна дузпа, този път в наказателното поле на Ботев, за нарушение на Крум Стоянов срещу голмайстора Цветанов. Георги Андонов се нагърби със задачата да изравни, но за негово огромно съжаление стреля право в напречната греда.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg