Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е поредният именит футболист, който може да си има проблеми с данъчните служби. Неговото име беше намесено в голяма схема за укриване на данъци от германското списание "Spiegel", цитиран от Спортал.

 В подробна разработка на изданието се твърди, че от 2009 година насам Кристиано е укрил над 150 млн. евро чрез офшорни компании, регистрирани в Швейцария и на Британските Вирджински острови. 

Като организатор на схемата е посочен най-известният футболен агент Жорже Мендеш. В материала се споменава, че от нея се е възползвал и Жозе Моуриньо, който е укрил данъци в размер на 12 млн. евро. Намесени са и още няколко световни звезди - Пепе, Рикардо Карвальо, Хамес Родригeс, Радамел Фалкао и Месут Йозил. От тях само германският национал не е клиент на Мендеш.

Веднага след публикуването на статията от фирмата на Жорже Мендеш "Gestifute" излязоха с отговор, в който опровергават твърденията на "Spiegel". В съобщението се подчертава, че Роналдо и Моуриньо никога не са били разследвани във връзка с данъчни измами и са напълно изрядни пред законите в Испания и Великобритания.

Всъщност, материалът на "Spiegel" е само малка част от огромно разследване на групата "Football Leaks", в която влизат 12 европейски издания. Тяхната цел е да разобличат корупцията в световния футбол. В поредица от материали през следващите три седмици ще бъдат показани много документи по темата.

TrafficNews.bg