Кубрат Пулев направи открита тренировка пред журналисти и фенове дни преди битката с Нигерийския кошмар - Самуел Питър. Мачът е спор за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. Той ще бъде част от галавечер в зала "Арена Армеец". Освен Кобрата, на 3 декември на ринга ще излезе и по-малкият му брат - Тервел, за когото това ще бъде дебют в профи бокса. Тервел ще се бие срещу хърватина Томислав Рудан, предаде БТВ.

Кубрат показа, че е в отлична форма и направи лека загрявка с помощта на легендарния немски треньор Ули Вегнер.

„Има напрежение, не мога да кажа, че няма. Винаги когато се бия и играя, за да зарадвам цял народ, токова хора, няма как да няма напрежение“, коментира Кубрат след откритото си занимание. „Искам да дам максимума. Искам хората пред екраните и в залата да бъдат доволни. Ще направя всичко за победата“, каза Кубрат Пулев.

„Неговите силни страни? Няма да ги казвам, той си ги знае може би. Аз мога да кажа, че за мен е важно аз как съм подготвен и как аз ще си проведа боя. Важна е моята стратегия да ми донесе успех.“

„И преди се чувствах силен физически, и сега също, защото във вените ми тече българска кръв. Много пъти, когато ми взимат допинг проба, им казвам, че не е необходимо. Аз имам енергия и сила в събота да победя“

„Не лесно, затова боксът е много интересен и мъжки спорт. Бих посъветвал брат си да тренира здраво и да си гони целите.“

„Ще пожелая на всички зрители да се заредят с хубави емоции, за да ми дават много енергия за победата в събота. Благодаря на всички, които дойдоха тук. Не беше пълна тренировка, но все пак е нещо“, завърши Кобрата.

 В днешната открита тренировка се включи и съперикът на Кубрат - Самуел Питър. Той се задържа за кратко време на ринга, след което заяви:

„Чувствам се добре. Харесвам България ,за първи път идвам тук и искам да направя добро шоу. Моят мениджър е българин, бях тук да тренирам преди мача си с Кличко. Идвам, за да стана шампион“, заяви Питър, който се е готвил 7 седмици за сблъсъка.

„Моят мениджър нищо не ми каза за Пулев, защото е българин. Научих всичко сам.“

„Кубрат е много добър боксьор. Трябва да му го призная. Той е шампион, играл е за световната титла. Мисля, че ще стане много хубав мач.“

„Ключът за мача? Той е в мен. Нека всички дойдат в събота и да видят как ще спечеля. Никакво съобщение няма да му оставям. Съобщението ми ще го види Кубрат в събота вечер“, зарече се Питър.

Тервел Пулев също показа боксови умения пред журналисти и фенове. Той се отнесе изключително сериозно към тренировката.

„Не лесно, затова боксът е много интересен и мъжки спорт. Бих посъветвал брат си да тренира здраво и да си гони целите.“, каза Кубрат за мача на брат си.

TrafficNews.bg