Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подкрепи формулата на Любослав Пенев за родното първенство. Както е известно, селекционерът на мъжкия ни национален отбор е против да има повече от шестима чужденци на терена. "Максимум трябва да бъдат пет, а останалите да са българчета."
"Всички национални треньори в Европа са недоволни от чужденците, които имат в първенствата си. Аз ще настоявам догодина да има поне шест българи на терена през цялото време. Както са и нормативите на ФИФА - 6-5. Иначе в Европейския съюз могат да играят и 11 румънци. Ще настоявам догодина за минимум шестима българи на терена. И да стискате палци", заяви шефът на родния футбол.

Той коментира и предстоящата евроквалификация срещу Азербайджан в Баку. "Винаги началото е важно. Ще бъде много тежко, а Азербайджан са сериозен отбор. Немско треньорско ръководство. Берти Фогтс има да ни връща, но ние също искаме да му покажем, че всеки път го бием. Надявам се да тръгнем добре. Не съм спокоен, но се надявам момчетата да са здрави и да имаме късмет. Познавам стадиона им той е с капацитет около 10-12 хиляди души с доста фанатизирана публика са. Теренът е хубав и всичко зависи от момчетата. Здраве и късмет, защото без това няма как да стане. Искам да си вкарваме положенията и да побеждаваме, за да можем да се класираме. Иначе стилът им на игра е хубав и се харесва на всички", каза Михайлов.