Българският тенисист Григор Димитров призна, че е имал сериозни проблеми в първия сет срещу Давид Гофен в мача от третия кръг на Ю Ес Оупън. Гришо победи белгиеца с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1. Хасковлията обеща шоу в срещата си от 1/8-финалите на турнира срещу Гаел Монфис.
 
„Не помня кога за последно съм губил сет на нула. Давид Гофен игра невероятно в началото, аз просто се опитвах да се задържам в точките. Изглеждаше, че той има скоростта, силата и отговорите за всеки удар, който изпращах в полето му. Вторият сет беше ново начало. Продължавах да имам проблем със сервиса и това дълго ме държеше извън мача и далеч от едно по-високо ниво на играта ми“, анализира Димитров.
 
„Много ми се искаше да играя на корта „Артър Аш“, но след това заваля. Това е част от тениса. Искам да благодаря на всички фенове, които останаха до толкова късно, за да ме гледат. Срещу Монфис в другия мач сигурност ще бъде забавно. Очаквайте шоу. Щастлив съм, че стигнах до втората седмица. Когато успееш да направиш това в някой от турнирите от Големия шлем, нататък вече всичко работи за теб“, коментира българинът.