Марица е шампион на България по волейбол за момичета до 13 години за 2017 година! Възпитаничките на Петя Хрисчева спечелиха чисто последния си двубой на финалите край Варна, но трябваше да изчакат и резултата от последната среща в програмата преди да триумфират като първенец на страната. Състезателката на Марица Валерия Драгиева спечели заслужена индивидуална награда за най-добър изпълнител на сервис в първенството.

След като в последния състезателен ден Жълто-сините победиха Раковски (Димитровград) с 2:0 (25:16, 25:14), необходимото и достатъчно условие те да станат шампионки беше Бдин-Вида (Видин) да отбележи поне 34 точки срещу Казанлък Волей (Казанлък) в последния мач от шампионата. Видинчанки играха феърплей и не само изпълниха тази задача още по средата на втория гейм, но дори победиха Розите с 2:1 гейма, оставяйки ги с бронза. Среброто бе спечелено от Велбъжд (Кюстендил).

Бившата шампионка с Марица при жените Милена Димова, която бе в зала Спортпалас за морална подкрепа на малките пловдивчанки и изгледа всичките им мачове от финалите, коментира успеха пред volleymaritza.bg: “Досега съм била на толкова много състезания, но толкова тежък турнир като този не е имало! Нашият отбор победи точно с това, че е отбор! Всички останали състави имаха своите един-двама лидери, а другите помагаха. А нашите правеха всичко заедно.”