Детето чудо Лиляна Георгиева (Тракия Пловдив) отново нямаше конкуренция на пистата на Националния стадион „Васил Левски” в София. Тя стана двойна шампионка на България от първенството за юноши и девойки под 20 г., след като се наложи на 3000 м. В събота възпитаничката на треньорката Радмила Станкович беше №1 и на 1500 м., пише bgathletic.com.

Георгиева, която има нормативи за участие и за световното първенство за младша възраст, и за еврошампионата за старша – и двете през юли, мина през дистанцията за 9:44.16 мин. Силвия Георгиева (Евър-Варна) също слезе под 10 мин и с 9:57.99 мин варненката се окичи с второ сребро след това на двойно по-късата дисциплина. Стефани Стоянова (Локомотив София-Никола Карапетров) финишира за бронза – 10:46.10 мин.

TrafficNews.bg припомня, че през 2015 година Лили беше на 14 и се нуждаеше от спортни обувки, за да продължава да се надбягва с времето. Само хъс и много яки тренировки – това е нейната рецепта за постигане на рекорд. 

Лили учи в Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив, тренира по два пъти на ден под ръководството на Радмила Станкович, състезава се за Тракия Пловдив и в кратката си спортна биография вече е записала титла от Балканиада. Миналата година става трета, но приятелите й вярват, че Лили тепърва ще покорява върхове у нас и в чужбина.