Отборът на Марица по волейбол за момичета до 10 години завоюва третата си поредна шампионска титла, като се трети пореден сезон тимът е с уникалното постижение да няма нито един загубен гейм в официален мач! Това е и третата титла за Жълто-сините през този сезон след златните медали на женския представителен отбор и на състава за момичета до 12 години.

В днешния финал на турнира в Асеновград от Държавното първенство по волейбол в тази възрастова категория най-малките маричанки, водени от треньорката Петя Хрисчева, бяха безпощадни и срещу Тополово (Тополово), побеждавайки ги с 2:0 (25:8, 25:10), за да триумфират отново със златните медали. За Тополово остана среброто, а с бронза се поздравиха домакините от Асеновец (Асеновград). В крайното класиране следват Брацигово (Брацигово), Пан Волей (Панагюрище) и Родопа (Смолян).

Междувременно пловдивският Виктория Волей си осигури участие в полуфиналите от държавното първенство по волейбол за юноши младша възраст (кадети). Турнирът се провежда в зала „Строител“ в Пловдив, а домакините постигнаха днес втора чиста победа. Възпитаниците на треньора Драган Иванов разгромиха Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (25:13, 25:19, 25:16) гейма. Така „викторианците“ са с пълен актив от 6 точки и след вчерашната си победа с 3:0 над Марек няма как да бъдат изместени от едно от първите две места в Група Б. Утре Виктория Волей играе с Пирин (Разлог), който в първия си двубой загуби от Добруджа с 2:3 гейма. Днес Пирин победи Марек с 3:0. Така във временното класиране Виктория Волей е начело с 6 точки. Следват Пирин с 4, Добруджа с 2т. и Марек с 0 точки.