Петима футболисти на Локо пропуснаха първата тренировка от лятната подготовка тази вечер на Лаута. Това са капитанът Мартин Камбуров, Парвизджон Умарбаев, Дани Кики, Серджо Телес и Павел Виданов. И докато първите четирима имат уважителни причини, Виданов вероятно ще си тръгне от тима. Той дойде на Лаута, но проведе разговори с ръководството, след което си замина.

След мача с Дунав от предпоследния шампионатен кръг бранителят изрази недоволство от забавените заплати и вероятно ще смени клубната си принадлежност. Клубният лекар Константин Павлов поясни, че Камбуров има здравословни проблеми и е на антибиотици, а Дани Кики се е оплакал от болки в глезена. Умарбаев пък ще се присъедини към тима на 20 юни. Той е в почивка, след като до преди 2 дена беше на лагер с националния отбор на Таджикистан. Серджо Телес също ще дойде дирекно на лагера в Боровец на 22 юни.

В клуба се завръщат след период под наем Ивайло Марков, Айкут Янъков, Жак Пехливанов и Иван Колев. На проби в отбора е защитника Мариян Иванов, който е играл за Етър, Ботев (Враца) и Калиакра.

Ето кои тренираха тази вечер: Вратари: Илко Пиргов, Кристиян Кацарев, Павлин Евтимов
Защитници: Димитър Везалов, Пламен Крумов, Ивайло Марков, Мариян Иванов, Айкут Янъков
Полузащитници и нападатели: Жак Пехливанов, Ияд Хамуд, Веселин Марчев, Дино Мартинович, Димитър Велковски, Димо Бакалов, Ванчо Траянов, Стефан Йевтоски, Иван Колев

Локомотив ще се готви в Пловдив до 17 юни, след което пътува за лагер в Боровец. Тимът ще изиграе и няколко контроли, като засега са планирани мачове със следните съперници:

23.06 - с АЕЛ Лимасол (Кипър)
30.06 - с Витоша (Бистрица)
04.07 - с Царскo Село