Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов отново си припомни вкуса на головете. Той се завърна в професионалния футбол и още в първия си мач донесе победа на отбора си. Митко излезе титуляр за Берое срещу Славия на "Градския стадион" в Разлог и отбеляза единственото попадение за старозагорци при успеха с 1:0 в самия край на мача. Бившият таран на Манчестър Юнайтед, който все още няма отбор, се подготвя под ръководството на своя близък приятел Александър Томаш, като изненадващо започна от първата минута срещу "белите".

Бербатов напусна ПАОК през лятото на 2016 година, след което в последните два трансферни прозореца не си намери нов отбор. Бившият голмайстор на Премиър лийг е категоричен, че не иска да спира с футбола.

Томаш обаче отряза мераците на желаещите отново да видят Бербатов в игра за български отбор. На въпроса дали има шанс Бербо да подпише с Берое, треньорът отговори така:  Дайте да говорим нещо сериозно. Говорим за Берое, стил и начин на игра. Няма смисъл да отговарям на въпроса за Бербатов. Той тренира с нас.