Тази вечер e голямото шоу на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Куп футболни звезди пристигнаха в България и ще участват в благотворителния двубой, който започва в 20 часа на стадион "Васил Левски".

В отбора на Бербатов личат имената на бившите му съотборници от Манчестър Юнайтед Райън Гигс, Пол Скоулс, Рио Фърдинанд и много други, както и легендите на българския футбол Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян Петров и Мартин Петров. В тима на Фиго пък са футболисти като Роберто Карлош, Давид Трезеге и Предраг Миятович.

Бербатов отправи специални покани към талантливи български футболисти да се докоснат до големите звезди на световния футбол по време на грандиозния благотворителен мач Събраните средства от спектакъла отиват за каузата на фондация "Димитър Бербатов" - талантливите деца на България. Но успоредно с това Бербатов иска да покаже на света и талантливи български играчи, пише sportal.bg.

Покани за Мача на годината получиха националите Георги Миланов от ЦСКА (Москва) и Ивайло Чочев от Палермо. Както самият Бербатов обяви още на официалната пресконференция с Луиш Фиго за All Stars 2017, той следи и изявите на млади играчи в българските клубове, както и в различните ни национални отбори, а някои от тези талантливи футболисти също ще имат шанс да бъдат част от големия празник на стадион "Васил Левски". Димитър Бербатов отправи покани към Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов от ЦСКА-София, Божидар Краев от Левски, вдигналите Купата на България с Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и Антонио Вутов, 15-годишния талант на Локомотив (Пловдив) Ияд Хамуд, както и нападателя на Славия и голмайстор на националите до 19 г. Калоян Кръстев, който ще е представител на селекцията ни, класирала се за Евро 2017 през юли. Всички те ще имат шанса да бъдат част от празника и да излязат на стадион "Васил Левски" редом до световните легенди.

Това, че всички сме заедно - е в името на децата. Всички мои приятели идват с идеята да подкрепят децата. Те са добри хора и искат да покажат какво значи да си човек и легендарен футболист. Те не печелят нищо. Самите деца ще покажат на дарителите – феновете, че си заслужава каузата. Талантите са доста в нашата страна, заяви Бербатов.

Съставите
United Stars: Димитър Бербатов, Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Дейвид Джеймс, Роби Кийн, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян Петров, Мартин Петров


All Stars: Луиш Фиго, Роберто Карлош, Робер Пирес, Деко, Давид Трезеге, Кристиан Карембьо, Дуайт Йорк, Мичел Салгадо, Максуел, Йенс Леман, Франческо Толдо, Нуно Гомеш, Гайска Мендиета, Иван Кордоба, Предраг Миятович, Яри Литманен