Най-добрият пловдивски и един от най-добрите български боксьори Арман Хакобян твърди, че Кубрат Пулев не бива да бъде отписван в евентуален мач срещу Антъни Джошуа за световната корона на Международната боксова федерация. Такъв двубой трябва да се проведе, тъй като Кобрата е задължителен претендент. Но всичко зависи от това дали Владимир Кличко ще поиска реванш срещу Джошуа след загубата си на Уембли в края на април.

Роден съм в Армения, но съм израснал в България и си падам малко националист, признава боксьорът. Имаме един принпцип - нашо лошо няма. За мен Кубрат е много добър и талантлив боксьор. Най-важното е, че е голям мъжкар на ринга, има голямо сърце. Играе истински бокс, притежава уникален ляв прав и може да поддържа едно темпо в продължение на 12 рунда. Джошуа също е много добър, но и Кобрата не е лош. С Кличко не му се получиха нещата, но сега е здраво стъпил на земята и може да направи изненадата, коментира Арман Хакобян.       

Самият той също има опит на професионалния ринг. През 2010 г. решава да опита, прави три мача в Англия и Франция, от които записва две победи и в единия двубой е дисквалифициран. Определя авантюрата си като грешка. Заради увлечението си към профибокса в продължение на 3 години той е със спрени права и не може да играе при аматьорите. С помощта на президента на федерацията ни Крисимир Инински обаче правата му са възстановени. В случая полезна се оказала вратичката професионални боксьори да могат да участват в олимпийски квалификации. Именно на такава във Венецуела играе Арман преди игрите в Рио, но не успява да се класира, тъй като е грубо ощетен от съдиите.

Нямам нови апетити към професионалния ринг. По-скоро съм амбицирам да работя с деца и да ги развивам. Бъдещето е в тях, споделя Хакобян, който в момента се лекува от травма в ръката и се готви за европейското в Украйна в средата на следващия месец.