Ние предлагаме мажоритарна листа и пропорционална листа, като човек има право да гласува само мажоритарно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на Нова ТВ.

По отношение на това защо чак сега от БСП са поискали Бузлуджа, тя поясни: „Защото се руши историята, паметниците на България, не само Бузлуджа. Сега, защото съм председател на партията и мога да взимам решения. Има три възможности: наем, право на ползване или търг. Ние ще върнем отговор на министър-председателя, че може да го вземем за 10 години, няма да участваме в търг“, заяви тя и допълни, че ако държавата им даде право на ползване, първата им работа е да спрат разрухата.

„Не искаме това да се вижда в никой паметник на България. Ще съберем този екип от архитекти, освен този, който го е строил, от цял свят се обадиха хора. Защото гледат на този паметник като шедьовър. Ще поискаме дарителска компания, има и една млада българска архитектка от Германия, която може да кандидатства с проект“, каза още Нинова. Тя внесе яснота и около проекта за телевизия, който имат от БСП.

„Това е единственото обещание, което съм дала на конгреса и още не съм го изпълнила. Ще я има, за да може нашите послания да стигат в натурален вид до избирателите“, посочи лидерът на Столетницата. На въпрос дали ще успеят финансово, тъй като поддържането на медия е скъпо удоволствие, Нинова бе категорична: Ще се справим. Тя посочи и грешките на премиера Бойко Борисов. Според нея най-голямата е, че обещава и след това не обещава.

„За мен това е тежък грях в политиката“, категорична бе тя и даде пример: 1000 нови души в полицията и 6000 в министерството на отбраната и повишаване на заплатите. „Поне министър Горанов каза, че пари няма да даде. Сигурно ще намеря още неща в програмата. Те много бързо отстъпиха, нямаше и месец“, изтъкна Нинова. „На второ място е неуважението на институциите в България. Предстои ни председателство. Той има много международни изяви, което е добре, но българският парламент получава известия за неговите позиции от чуждите медии. Какво е поел Борисов като ангажимент за България, някой знае ли?“, попита риторично Нинова и с това завърши.