Участието на фашисти и националисти във властта е опасно за България и за региона. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на митинга в Пристое, който ДПС организира всяка пролет под наслов “Майски събития”, пише dnes.bg.

Преди 2 години предупредихме от тук и на всички Майски събития да не бъдат допускани крайните националисти до властта, защото това е много опасно – не бяхме чути. Миналата година заявихме, че езикът на омразата трябва да си отиде и че през президентските избори ще предизвикаме предсрочни парламентарни избори. Успяхме, заедно и единни, каза той пред събралите се, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Карадайъ цитира и думи на премиера Бойко Борисов от Хитрино, където бе направена първа копка за нови къщи на мястото на разрушението от взрива в края на миналата година.

Много е лесно от Хитрино да се казва, че етническата толерантност е единственото правилно нещо в страната и мюсюлмани и християни трябва да градят заедно. Опитват се да си приписват заслуги. Много добре знаят приноса на ДПС за Хитрино, но не това е темата днес, каза още председателят на ДПС.

Той допълни, че тези, които твърдят, че са за европейско развитие, правят нещо, което в Европа не допускат – националистите и радикалистите във властта. Карадайъ осъди и поведението на “предателите, които се опитаха да подменят нашето ДПС.