Бившата депутатка Атанаска Тенева заема мястото на Георги Гергов в ръководството на БСП. Тя влиза в Изпълнителното бюро като представител на втората по големина партийна организация в Пловдив.

Освен нея сред новите попълнения са друг бивш червен парламентарист - Апостол Димитров от Варна, който влиза на мястото на Красимир Янков, а трети е кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов.

Кирил Добрев пък напуска парламента. Това е декларирал той предварително и по собствено желание пред соцлидера Корнелия Нинова, тъй като по информация на Канал 3 ще заеме висок пост в Изпълнителното бюро на БСП - зам.председателския.

Именно, за да не провокира напрежение и да не бъде обвинявана Нинова в двоен аршин, тъй като тя извади депутатите, които са члнове и на ИБ, Добрев избира да остане само на "Позитано" 20. Критиките и готвеният отпор от страна на Красимир Янков бяха най-вече заради очакването Добрев да поеме организационно партията, но и да остане в парламента, откъдето варненският депутат ще бъде изваден. Към момента, въпреки анонса за кървав пленум, дискусията е в рамките на нормалните за БСП емоции и другарски критики.

Иван Ченчев, Весела Лечева, Красимир Янков, Стоян Мирчев, Александър Симов остават само народни представители и излизат от ИБ на БСП. Последното решение на Нинова е постовете си в Народното събрание и в партийното ръководство да запазят четирима депутати - Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и почетният й зам. Стефан Данаилов.

В последния момент решението на Нинова е било да не предлага кмета на Правец Румен Гунински за член на Изпълнителното бюро.

Нинова намалява бюрото от 17 на 15 членове. Към момента червените още спорят дали гласуването за кадровите рокади в ръководството да бъде тайно, или явно.