Започват проверки за незаконни сметища в кв. Столипиново в Пловдив, като нарушителите ще бъдат санкционирани. На специално организирана среща между представители на районното кметство, Общински инспекторат, Общинска охрана, ОП „Чистота“ и VІ Районното управление на полицията са били обсъдени съвместни превантивни мерки с цел подобряване реда и чистотата в района.

Ще се проверяват и местата по река Марица, в Столипиново, където често се палят гуми на открито. Ще има строги санкции за недопускане замърсяване на районна. По думите на районния кмет такива случаи скоро не е имало, но мерките са превантивни.

„Тъй като районът е по-специфичен работата изисква по-голяма гъвкавост”, каза Чунчуков. Пак по думите му в последно време са намалели и случаите на изхвърлянето на отпадъци пред блоковете в Столипиново.

„Обнадеждени сме, тъй като хората, които живеят там сами проявяват нетърпимост към това и си почистват пространствата”, каза Чунчуков.

Глобите ги налага Общински инспекторат в зависимост от нарушенията. В района ще се следи и за паркирането върху тротоарни настилки и в тревни площи. Засега има много такива случаи.