Вътрешна проверка в пловдивския КАТ назначи новият директор на полицията старши комисар Атанас Илков за книжката на Катя Лерца. Това стана след официално съобщение на държавното обвинение, в което се посочва, че свидетелството на водачката, прегазила катаджията Делян Палазов на 13 май т.г., е отнето с прокурорско постановление на 17-и същия месец.

То е изпратено незабавно в Пътна полиция, където е трябвало да стартират процедурата по принудителната административна мярка спрямо шофьорката. Вероятно обаче някой не си е свършил работата, тъй като на 25 юни т.г. жената бе заловена отново да кара, пише 24 часа. В Първо РУ, където била отведена, Лерца обяснила, че не знае книжката да й е взета. Съставен й е акт, предстои да й бъде наложена глоба. Междувременно досъдебното производство срещу нея за причиняване на смърт по непредпазливост все още продължава.

Мярката й за неотклонение "парична гаранция" от 6000 лева остава. За да бъде променена в по-тежка, Лерца трябва да наруши забраната на прокуратурата за напускане на страната.