Беше страшно и грозно. Замерваха ни с каквото намерят. Колове, камъни, столове. Взеха ни греблата и започнаха да ни бият с тях. Не знаехме какво да правим - децата ли да пазим, нас ли да пазим. Никой не сме провокирали.

 Това казаха пред камерата на БТВ треньори от Спортния клуб по гребане "Асеновец" в Асеновград. Те разказаха какво се е случило при инцидента, при който роми нападнаха деца от клуба. Биеха зверски. След като приключи всичко на язовира, ни атакуваха на два пъти в Асеновград - пред църквата и пред болницата.

Беше като на война. Имало е и други такива случаи, но чак такова чудо не е било. Разбирали сме се и никога не сме предизвикали. Заплашваха ни, че ще ни режат главите и ще запалят базата, допълниха те.

Майка на едно от битите деца също се включи в разговора. Беше нещо страшно. Бяхме 5 души срещу 50 роми. Съпругът ми също пострада. Опитаха се да ни прегазят с кола. Синът ми е пострадал тежко. Бит е с метален прът. Детето ми е много уплашено. Няма да го пусна вече да тренира. Изпитваме страх, каза жената. По темата отношение взе и главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП. Полицията е действала адекватно и бързо. Задържани са 8 лица за 72 часа. Повдигнати са им обвинения. Конкретно за Асеновград не мога да кажа дали сме имали други сигнали за подобен тип инциденти.