Излезе първото класиране за прием след 7 клас. Резултатите от него могат да бъдат проверени на един от двата сайта:  https://priem.mon.bg или http://7klas.mon.bg.

Влизането в системата става с ЕГН на седмокласника и с входящия номер от служебната бележка, получена преди изпитите. Записването се прави в училището, в което ученикът е приет, а срокът е от 28 до 30 юни включително. За него е необходимо да се подаде заявление до директора, оригиналът на свидетелството за основно образование и медицинска бележка от личния лекар за кандидатстващите за специалности от професии.

 Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране. Учениците, класирани по второ или следващо желание, които не са доволни, могат да подадат заявление за участие във второто класиране. В този случай местата им ще се запазят, но ще имат възможност да се класират по по-предно желание. Заявленията за участие във второто класиране се подават също от 28 до 30 юни, а то трябва да излезе до 4 юли.