Лятото на 2014 година бе време на нови придобивки за детските градини в район „Западен”. От 3 години директорите на детските заведения управляват делегиран бюджет, като третостепенни разпоредители. Това се оказа много успешна формула за качеството на менажиране на директорите.

„Тази година във всяка градина в района има новости, които се осъществяват благодарение на добро стопанисване и икономии от бюджета, който е предоставен с достатъчно финансово обезпечение от Община Пловдив“, заяви районният кмет Димитър Колев, след като провери готовността на детските градини за новата учебна година. Той остана доволен от направеното през лятото.

В ОДЗ „Боряна” е изградено единственото за град Пловдив капково напояване и озеленяване на двора. Монтирани са чешма за децата с автомати за икономия на вода и красив фонтан с орнаменти в стил барок.

Директорите на ЦДГ „Звезда”, ЦДГ „Елица”, ЦДГ „Дружба” с филиал „1 юни” и ЦДГ „Рая” поставиха нови и много разнообразни като видове уреди на детски площадки с противоударни настилки – катерушки, пързалки, маси за шах и дама, нови пейки, тунели, нови сенници, пътеки, алпинеуми и беседки. В ЦДГ „Светла” изцяло се ремонтираха санитарните помещения на четири групи, като се махнаха клекалата и бетоновите прегради. Всяка една градина е вложила в ремонти от 15 хиляди до 20 хиляди лева.

TrafficNews.bg